Badrummet ska vara en både trivsam och praktisk plats. Många tycker att speciellt fönster i badrummet är svåra att välja eftersom man dels vill ha stort ljusinsläpp, men även slippa nyfikna blickar. Här ska du få några tips om vad som är bra att tänka på när du väljer badrumsfönster.

Ett vackert badrum är en dröm för alla. Här spelar naturligtvis valet av badrumsfönster stor roll för att skapa en optimal känsla. Något som många glömmer att tänka på är att matcha badrumsinredningen med det fönster man valt. Ett fönster i äldre stil ser naturligtvis trevligast ut om man matchar med blandare, kommod och toalett i äldre design. Hos Rörfokus.se hittar du badrumsinredning av hög kvalitet för alla typer av stilar. Här kan du välja bland allt från minimalistiskt till lantlig charm.

Inåtgående eller utåtgående fönster?

När du ska installera ett fönster i badrummet är det viktigt att tänka till lite extra. Om badrummet är litet kan det vara bra att välja ett utåtgående fönster eftersom ett inåtgående tar onödigt mycket plats när det öppnas. Det finns också fönster som viks upp, vilket även det kan vara platsbesparande. En stor fördel med att välja ett utåtgående fönster till ett mindre badrum är att du kan välja en större modell och därmed få ett större ljusinsläpp. Det eftersom fönstret inte riskerar att stöta i övrig inredning när det öppnas.

Skydda mot insyn

Ingen vill kliva ur duschen eller badet och plötsligt stå inför öppen ridå. För att slippa det är det bra att ordna någon typ av insynsskydd. En variant är att välja ett fönster med råglas. Det är en praktisk lösning som släpper in ljus men inte ger insyn. Detsamma gäller för etsat och frostat glas. Om du valt ett vackert spröjsat fönster till ditt badrum och därför vill ha vanligt, tidsenligt fönsterglas kan du istället hindra från insyn med en tunn gardin. Det är extra snyggt om du har ett badrum i äldre stil. Passa då på att matcha med inredningsdetaljer såsom blandare och tvålbehållare i samma stil för att få en enhetlig känsla.

Undvik imma

Fönster som står och är fuktiga en längre tid skadas till slut. För att behålla finishen på dina fönster är det viktigt att du undviker att de immar igen. Det kan du göra genom att vädra lite efter varje dusch, men ännu hellre bör du se till att ha bra ventilation i ditt badrum. På så sätt slipper du också få in kall luft i utrymmet.