Många drömmer om att ha minst ett takfönster i sitt hus, om du är en av dem är det här en text för dig. Nedan hittar du både tips och inspiration när det kommer till takfönster samt för- och nackdelar med att ha takfönster i vissa rum.

Att tänka på

Om du inte har något takfönster idag, men vill köpa ett så går det absolut att lösa. Det som skiljer takfönster ifrån andra fönster är att det är betydligt svårare att skapa ett takfönster själv. Samtidigt finns det bra och professionell hjälp att få av exempelvis https://dmtak.se/ som hjälper dig från start till mål.

Det är lätt att hitta inspiration bland fina takfönster och det är också en bra utgångspunkt för dig som drömmer om ett eget. Genom att ta del av hur andra har gjort kan du lära dig av deras misstag och eventuella fallgropar att undvika.

Ett annat bra sätt är att låta dig inspireras av offentliga platser som exempelvis flygplatser, då det just på flygplatser ofta finns gott om fina fönster.

Några fallgropar som kan vara bra att undvika är att bygga takfönster i rum där det inte behövs eller där det kan påverka taket på ett dåligt sätt. Ett exempel på det är rum som inte används så ofta, såsom förråd. Att placera ett takfönster på ett sådant ställe känns som ett slöseri med takfönstret. Samtidigt kan det också vara smart att placera takfönster i rum som inte annars får så mycket naturligt ljus, såsom badrum och andra mindre utrymmen.