Fönster är en stor och viktig del av en bostad. Oavsett om du bor i ett hus eller i en lägenhet så är fönstren en precis lika viktig och stor del för helhetsintrycket av en bostad. Även fast ditt boende kan få ett lyft genom att fräscha upp dess fasad så är fönstren också något som behöver din kärlek och omvårdnad. I det här inlägget får du därför tips på hur du med enkla medel kan fräscha upp dina fönster och på så sätt ge hela din bostad ett helt nytt intryck.

Tvätta dina fönster

Ett av de enklaste sätten för att dina fönster ska kännas fräschare inom loppet av ett par minuter är genom att tvätta och putsa dem. Efter en lång vinter med alla dess väderomväxlingar så är det mer regel än undantag att fönstren är smutsiga. När våren börjar att komma och det inte längre är minusgrader utomhus är det många som passar på att tvätta fönstren. Om du inte vill eller har möjlighet att tvätta dina fönster själv så finns det flera olika företag du kan anlita som gör det åt dig. Det finns både företag som har riktat in sig på just fönsterputsningmen också olika städföretag som har fönsterputsning i sitt utbud. När du anlitar en fönsterputsare kan du vara säker på att dina fönster blir rena och skinande.

Måla dina fönster

Ett annat bra sätt för att dina fönster ska få en ny känsla är att måla dem. Du kan måla dem i samma färg som de hade innan eller så kan du välja en helt annan färg. Du kan måla dina fönster själv. Men om du har möjlighet kan du låta någon annan göra det åt dig. Om du har bestämt dig för att du vill anlita en firma som hjälper dig med att måla dina fönster finns det flera olika företag att välja bland. Ett exempel på en bra målarfirma är k3 gruppen måleri som är professionella målare.

Men om du har bestämt dig för att måla dina fönster själv och kanske inte har gjort det innan finns det en del saker som kan vara bra att tänka på. För det första ska du välja rätt färg. Du kan gå till din lokala färgbutik och be dem om råd för att välja rätt färg. De kan också hjälpa dig med att välja rätt sorts penslar. När du sedan ska måla dina fönster är det viktigt att du använder dig av tejp så du inte målar utanför listerna och på själva fönstret. Börja med enkla drag på penseln och se till att färgen blir jämn så kommer de fönster du målat själv få ett lyckat resultat.

Byt ut dina fönster

Om dina fönster börjar bli gamla, slitna och kanske till och med är trasiga så kan det vara värt att byta ut dem helt och hållet. Välj gärna de fönster som passar ditt boende bäst. De allra flesta brukar anlita någon som hjälper till att byta ut fönstren.