Världens vackraste fönster hittas på religiösa byggnader: katedraler, kapell, kyrkor, moskéer och så vidare. Vackert målade och storslagna fönster som ska påminna oss om det gudomliga, oavsett vilken religion det handlar om. I det här inlägget ska vi titta på några av de vackraste i världen. Hos Boconcept hittar du moderna soffor som passar hemmet som på en gång är trendkänsligt och mysigt ombonat. Du kanske varken har möjligheten att, eller för den delen vill, skaffa ett vackert målat fönster, men en hörnsoffa funkar i vilket hem som helst. Soffor från Boncept är anpassningsbara och varje stil finns i olika utföranden som går att fixa iordning så att de funkar för ditt vardagsrum.

Nasir Al-Mulk moskéen i Shiraz, Iran

Kallas också för den rosa moskéen eller moskéen av färger. Nasir Al-Mulk måste nästan ses för att överhuvudtaget framstå som realistisk. Fönstren pryds av tusentals färger och effekten när solljuset skiner genom dem är ingenting annat än gudomlig. Moskén byggdes i slutet av 1800-talet och är nu det närmsta man kan komma upplevelsen av att befinna sig inuti ett kaleidoskop. En av världens 10 vackraste moskéer om man får tro Svenska Dagbladet.

Sainte-Chapelle, Paris, Frankrike

De lila-tonade glasen i Sainte-Chapelle i Paris är ett glasverk som i sanning tar andan ur en. Spritt över kapellets många fönster skildras 1113 scener hämtade ur nya och gamla testamentet. Det är också väldigt imponerande att kapellet som började byggas år 1242 inte tog mer än sju år att färdigställa. Detta under en tid då byggnadsverk av den här digniteten ofta hade byggtider på 50 år eller mer.

Santuário Dom Bosco, Brasilia, Brasilien

Kyrkan Santuário Dom Bosco i Brasiliens huvudstad Brasilia pryds av vackra blålila fönster som går från golv till tak. Det här verket är betydligt mer rent designat än de flesta andra vackra kyrkofönster du hittar i världen. Den främsta anledningen är att det här är ett av de nyare inslagen på listan. Om du besöker Brasilia har du flera tillfällen per dag som du kan avnjuta miljön i den här kyrkan då flera gudstjänster hålls varje dag.

St Sebastians Katedral, Rio De Janeiro, Brasilien

Brasilien får två platser på den här listan. St Sebastians katedral i Rio De Janeiro har om inget annat några av de världens mäktigaste fönster. De är över 60 meter höga och målade i alla regnbågens färger. Om du befinner dig i Rio kan du besöka katedralen kostnadsfritt varje dag mellan 07:00-17:00.

Thanksgiving-kapellet i Dallas, Texas

Här finns ett annorlunda spiralformat kyrkofönster som vänder upp och ned på hur ett glasmålat fönster ska se ut. Färgerna skiftar från kalla till varma ju högre upp i spiralen du tittar vilket ska fungera som en metafor för livets resa upp mot Gud.